Ole Pihkassa, joka päivä

Pihka mahdollistaa herkullisuuden arkiseen ruokailuun. Pihkan ajatuksen ytimessä on Ravintola Juuren kansainvälisesti tunnustettu oivallus: suomalaisista raaka-aineista valmistettu ruoka voi maistua taivaallisilta. Pihkassa on tarjolla poikkeuksellisen kattava Vihreä pöytä täynnä erilaisia sesongin kasviksia ja salaatteja sekä lämpimät liha- tai kala- ja kasvisruoat. Työpaikkaruokailu ei ole koskaan ollut näin järkevää, terveellistä ja mikä tärkeintä, herkullista.

Omassa keittiössä valmistettu pieni jälkiruoka tai tuore hedelmä viimeistelevät nautinnollisen kokonaisuuden. Kukaties päälle kuppi vastajauhettua kahvia? Miksei, se kuuluu hintaan.


Pihkoissa luomu ja lähiruoka ovat lähellä sydäntä. Olemme mukana Portaat luomuun -ohjelmassa, jonka tavoitteena on lisätä luomutuotteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Sitoudumme hankkimaan mahdollisimman suuren osan raaka-aineista luomuna ympäri vuoden. Kesällä tämän lisäksi ostamme Stadin Puutarhurin koko sadon käyttöömme. Vuoden 2018 Vuoden lähiruokateko -palkinto myönnettiin Stadin puutarhurin ja Juuri Yhtiöiden yhteistyölle lähiruoan parissa.


Pihka Lintulahden keittiöstä, ruokalistoista ja lounaan makumaailmasta vastaa keittiömestari Pekka Ikonen. Tässä Pekan ajatuksia ja ideologiaa ruoan ja makujen maailmasta.

Toimintamme keskiössä ovat arvot Maku. Alkuperä. Intohimo. Mitä nämä sanat tarkoittavat omassa työssäsi ja miten se näkyy ravintolassasi?
Maku. Tietysti tärkein asia koko hommassa. Itse päätin jo kauan sitten, että jos maku ei jaksa kiinnostaa, on aika lopettaa nämä hommat.
Alkuperä. Minulle tärkeintä ovat hyvät raaka-aineet, tulivat ne mistä hyvänsä. Siksi onkin hienoa, että meillä Juuri yhtiöissä on ihmisiä, jotka pitävät huolen siitä, että meillä on alkuperältään hyväksyttävien raaka-aineiden tavaranhankintakanavat kunnossa.
Intohimo. Intohimollahan tätä hommaa on pakko tehdä, ei tätä muuten jaksaisi vuodesta toiseen. Ei leipäkokkimaisella suhtautumisella voi hyvää syntyä.

Mikä on tärkeintä omassa työssäsi?
Mielestäni tärkeintä työssäni on se, että suunnittelen ruokalistat niin, että saadaan ihmiset sankoin joukoin syömään & suunnittelen hommat niin, että muut keittiössä voivat keskittyä olennaiseen, eli ruoan valmistukseen & toteuttamaan visiotani sen suhteen. Ja tietysti rakkainta itselleni tässä hommassa on itse ruoan valmistus.


Sydämellisesti tervetuloa Pihkaan!

Pihka Lintulahtea voi varata myös yksityiskäyttöön. Tiedustele lisää osoitteesta lintulahti@pihka.fi

Maku. Alkuperä. Intohimo.


Voit lähettää palautetta tai ottaa muissa asioissa yhteyttä Pihka Lintulahteen alla olevalla lomakkeella.